Energielabel

U gaat uw woning verkopen? Dan heeft u een energielabel nodig!
Het energielabel loopt van A t/m G en geeft het energieverbruik van de woning aan. Vanaf 1 januari 2022 gelden er nieuwe regels omtrent het energielabel. 

  • Bij de verkoop of verhuur van een woning bent u als eigenaar verplicht een energielabel te tonen bij advertenties in commerciële media, zoals bijvoorbeeld Funda, Facebook etc. Maar ook in de flyer of woning brochure van ons kantoor. Er mag niet meer geadverteerd worden zonder de vermelding van het energielabel dat bij de woning hoort. Het label moet dan voor het fysieke te koop zetten al in ons dossier aanwezig zijn zodat het kan worden opgenomen in de advertenties en dergelijke. Wilt u de woning toch aanmelden op Funda ed. dan riskeert u als verkoper of verhuurder een boete als het energielabel ontbreekt. Deze boete kan voor natuurlijke personen oplopen tot € 435,-. 
  • Er gelden enkele uitzonderingen. Woont u bijvoorbeeld in een rijksmonument, dan hoeft u geen energielabel aan te vragen, deze zijn vrijgesteld. Meer informatie daarover vindt u hier.

Een gecertificeerd bedrijf om dit nieuwe energielabel aan te vragen is bijvoorbeeld Perfectkeur. U kunt de opdracht invoeren via onderstaande button. Zij maken dan een afspraak om de woning te inspecteren conform de richtlijnen. Op basis van kenmerken als isolatie, afmetingen, warmtebronnen en hoeveel energie de woning verbruikt stellen zij het energielabel op. Vervolgens registreren zij het bij de centrale landelijke database. Ook ontvangt u het label per e-mail.

Energielabel aanvragen