Energielabel

Ga je je woning verkopen? Dan heb je een energielabel nodig!
Het energielabel loopt van A t/m G en geeft het energieverbruik van de woning aan. Vanaf 1 januari 2022 gelden er nieuwe regels omtrent het energielabel. 

  • Bij de verkoop of verhuur van een woning ben je als eigenaar verplicht een energielabel te tonen bij advertenties in commerciële media, zoals bijvoorbeeld Funda, Facebook etc. Maar ook in de flyer of woning brochure van ons kantoor. Er mag niet meer geadverteerd worden zonder de vermelding van het energielabel dat bij de woning hoort. Het label moet dan voor het fysieke te koop zetten al in ons dossier aanwezig zijn zodat het kan worden opgenomen in de advertenties en dergelijke. Wil je de woning toch aanmelden op Funda ed. dan riskeer je als verkoper of verhuurder een boete als het energielabel ontbreekt. Deze boete kan voor natuurlijke personen oplopen tot € 435,-. 
  • Er gelden enkele uitzonderingen. Woon je bijvoorbeeld in een rijksmonument, dan hoef je geen energielabel aan te vragen, deze zijn vrijgesteld. Meer informatie daarover vind je hier.

Een gecertificeerd bedrijf om dit nieuwe energielabel aan te vragen is bijvoorbeeld Perfectkeur. Je kan de opdracht invoeren via onderstaande button. Zij maken dan een afspraak om de woning te inspecteren conform de richtlijnen. Op basis van kenmerken als isolatie, afmetingen, warmtebronnen en hoeveel energie de woning verbruikt stellen zij het energielabel op. Vervolgens registreren zij het bij de centrale landelijke database. Ook ontvang je het label per e-mail.

Energielabel aanvragen