Nationale Hypotheek Garantie 2020

Met de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) beperkt u de financiële risico's van een eigen koopwoning. Omdat de geldverstrekker minder risico's loopt door de hypotheekgarantie is de rente vaak iets lager dan bij een lening zonder NHG. Ook voor verbetering en onderhoud van uw woning kan een lening met hypotheekgarantie worden verstrekt. 

Voor 2020 is de maximale prijs van een woning welke met NHG kan worden gefinancierd € 310.000,-. Op dit moment is de maximale prijs nog € 290.000,-.
Voor leningen met energiebesparende voorzieningen is de NHG kostengrens € 328.600,-. In 2020 mag u dus maximaal € 18.600,- aan energiebesparende voorzieningen meefinancieren met NHG. Onder energiebesparende voorzieningen wordt verstaan een HR ketel, spouwmuur-, dak-, leiding- en vloerisolatie, HR++ beglazing, energiezuinige kozijnen en/of deuren, een warmtepomp, warmteterugwinning, een zonneboiler of zonnecellen.

Aan het afsluiten van een NHG zijn wel kosten verbonden. In 2020 betaalt u hiervoor eenmalig een premie van 0,7% over het totale hypotheekbedrag. In 2019 is deze premie nog 0,9%. Deze kosten zijn eenmalig aftrekbaar.

Terug naar overzicht